Risk för cancer av charkuteriprodukter
Nordic Cancer Conference 2024
Den 7 oktober 2024 bjöd Bonnier Healthcare, tillsammans med Nordiska cancerunionens (NCU) medlemmar, in till Nordic Cancer Conference i Stockholm. Där samlades ledande experter, forskare och beslutsfattare från hela Norden för att ta itu med en av vår tids mest angelägna hälsoutmaningar: cancer.
Personer som äter stora mängder charkuteriprodukter löper en ökar risk att drabbas av cancer i bukspottkörteln. Det visar en ny studie från Karolinska Institutet.
Den som äter 50 gram charkuteriprodukter, vilket motsvarar en korv eller två skivor bacon per dag, ökar risken för cancer i bukspottkörteln med hela 19 procent.
Studien är en sammanställning av 11 olika studier med sammanlagt 6 000 personer med cancer i bukspottkörteln.
Nordic Cancer Conference 2024
Den 7 oktober 2024 bjöd Bonnier Healthcare, tillsammans med Nordiska cancerunionens (NCU) medlemmar, in till Nordic Cancer Conference i Stockholm. Där samlades ledande experter, forskare och beslutsfattare från hela Norden för att ta itu med en av vår tids mest angelägna hälsoutmaningar: cancer.
- Karolinska Institutet - http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=130&a=135908&l=sv&newsdep=130