Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Webbinarium | Onkologi

Nordic Cancer Conference 2024

Hur kommer den nya europeiska hälso- och dataregleringen att påverka tillgången till data i Norden? Vad är gemensamt och hur skiljer sig de nordiska cancerstrategierna sig åt? Detta är några av de många frågor som belystes under Nordic Cancer Conference 2024 i Stockholm.


Publicerad den: 2024-09-20

Den 7 oktober 2024 bjöd Bonnier Healthcare, tillsammans med Nordiska cancerunionens (NCU) medlemmar, in till Nordic Cancer Conference i Stockholm. Där samlades ledande experter, forskare och beslutsfattare från hela Norden för att ta itu med en av vår tids mest angelägna hälsoutmaningar: cancer.

Nedan kan du se en inspelning av Nordic Cancer Conference 2024

 

I Norden diagnostiseras omkring 180 000 nya fall av cancer varje år. De som bor i Norden har som tur är förmånen att ha robusta hälso- och sjukvårdssystem, avancerade forskningsanläggningar och en tradition av samarbete. Dessa styrkor gör det möjligt att göra betydande framsteg inom cancerprevention och behandling. Vårt gemensamma engagemang för folkhälsa, omfattande cancerregister och förmågan att genomföra storskaliga befolkningsstudier ger en stark grund för effektiva cancerstrategier.

Men vi står också inför betydande utmaningar. Den snabba innovationstakten inom cancerbehandling medför problem relaterade till snabb tillgång till nya och ofta kostsamma läkemedel. Dessutom är det en komplex uppgift att säkerställa lika tillgång till den senaste behandlingen och kliniska prövningar i våra länder. Dessa utmaningar måste hanteras samtidigt som patientcentrerad vård och rättvis hälso- och sjukvård måste prioriteras.

– Vi på Cancerfonden ser mycket fram emot Nordic Cancer Conference och att få sätta nordiskt samarbete i fokus under en dag tillsammans. Det här blir ett tillfälle att inspirerats och utmanas av det som pågår i vårt närområde. Vi har, ur ett internationellt perspektiv, oerhört mycket att vinna på att stärka våra nordiska relationer och utbyten för att utveckla både forskning och vård, säger Karin Eriksson, chef forskning och hälsa på Cancerfonden, inför konferensen.

Andra utmaningar är hur vi kan förenkla tillgången till nya läkemedel och öka effektiviteten i kliniska prövningar. Genom Nordiskt samarbete kan vi utnyttja våra gemensamma styrkor och hantera våra delade utmaningar. Målet är en framtid där cancer effektivare förebyggs, behandlas och slutligen botas.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.