90 procent äter för lite frukt och grönt
Flera riskfaktorer avgör hypotermi vid operation
Lär dig mer om perioperativ hypotermi genom NetdoktorPros webbaserade utbildning.
Enligt rekommendationer från Livsmedelsverket bör vi äta ett halvt kilo frukt och grönt varje dag. Men en sammanställning från Statens Folkhälsoinstitut för satsningen Ett friskare Sverige visar att nio av tio äter för lite frukt och grönt.
– 40 procent av hushållsbudgeten läggs på sådant vi inte behöver ur näringsmässig synpunkt. Tittar man på barn så består en fjärdedel av det de äter av glass, godis och liknande, säger Nina Åkeson, projektledare för Ett friskare Sverige till Metro.
Goda matvanor förebygger övervikt och cancer samt minskar risken för hjärt- kärlsjukdomar, typ-2 diabetes och högt blodtryck.
Flera riskfaktorer avgör hypotermi vid operation
Lär dig mer om perioperativ hypotermi genom NetdoktorPros webbaserade utbildning.
- Metro - http://www.metro.se/halsa/nio-av-tio-ater-for-lite-frukt-och-gront/EVHkel!Xuy2qz9Pg2Ei/