Lite choklad kan minska risken för hjärtsvikt
NetdoktorPro rapporterar från ESC
Följ vår kongressbevakning från europeiska kardiologföreningens (ESC) årliga möte. Ta del av bland annat kongressrapporter, referat och intervjuer med kollegor som deltagit.
Ett litet intag av choklad kan vara bra för att undvika risken för hjärtsvikt, visar en ny studie som publiceras i The Circulation. Hjärtsvikt innebär att hjärtat inte orkar pumpa blod så att alla celler i kroppen syresätts, och det är ett tillstånd som är dödligare än de vanligaste cancerformerna i Sverige, rapporterar Vetenskapsradion.
En långtidsuppföljning av drygt 30 000 kvinnor i Västmanland och Uppland under åren 1998 till 2006 visar att det kan vara bra att äta 30 gram choklad i veckan. Och orsaken till att det kan vara bra att äta lite choklad någon enstaka gång i veckan är för att blodtrycket sänks.
NetdoktorPro rapporterar från ESC
Följ vår kongressbevakning från europeiska kardiologföreningens (ESC) årliga möte. Ta del av bland annat kongressrapporter, referat och intervjuer med kollegor som deltagit.
- Vetenskapsradions nätupplaga - http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10976&artikel=3927106