Kött i kosten dubblerar risken för stroke
NetdoktorPro rapporterar från ESC
Följ vår kongressbevakning från europeiska kardiologföreningens (ESC) årliga möte. Ta del av bland annat kongressrapporter, referat och intervjuer med kollegor som deltagit.
Totalt deltog 11 601 vuxna deltagare i ARIC-studien, Atherosclerosis Risk in Comminities Study. Deras kostintag registrerades vid studiens start och därefter sex år framåt. Fallen av stroke registrerades under en tjugoårig uppföljning.
Det visade sig att individerna som åt mest rött kött hade en 47 procentig ökad risk för stroke, jämfört med deltagarna som åt mindre mängder kött. Forskarna bakom studien menar att deras resultat stödjer uppfattningen att rött kött ökar risken för infarkter i hjärnan.
NetdoktorPro rapporterar från ESC
Följ vår kongressbevakning från europeiska kardiologföreningens (ESC) årliga möte. Ta del av bland annat kongressrapporter, referat och intervjuer med kollegor som deltagit.
- Läkare för framtiden - http://www.lakareforframtiden.se/nya-ron/hogre-risk-for-stroke-med-mer-kott-i-kosten/