Omega-3 har ingen effekt mot Alzheimer
Flera riskfaktorer avgör hypotermi vid operation
Lär dig mer om perioperativ hypotermi genom NetdoktorPros webbaserade utbildning.
Enkät om biosimilarer
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
Omega-3 dämpar inte symptomen hos personer som utvecklat alzheimer, visar ny forskning, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
– Den här studien visar att det är så, en mycket välgjord och bra studie, säger alzheimerexperten professor Lars-Olof Wahlund på Karolinska Institutet.
Tidigare under 2000-talet har flera forskningsstudier visat att personer som äter mycket fisk har lägre risk att drabbas av Alzheimers sjukdom. Men när man prövade att ge omega-3 tillskott till patienter gav det igen effekt. De mådde inte bättre och försämringen var lika snabb som annars.
Trots nedslående forskningsresultat har Lars-Olof Wahlund helt gett upp hoppet.
– Det kanske är så att sjukdomen är så tidig att skadorna på hjärnan inte är riktigt etablerade och då skulle man kunna ha en effekt av omega-3-fettsyror.
Och om två år blir en större europeisk studie klar som kan ge svar på den frågan.
Flera riskfaktorer avgör hypotermi vid operation
Lär dig mer om perioperativ hypotermi genom NetdoktorPros webbaserade utbildning.
- Sveriges Radio - http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4149721