Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Rötmånaden är här

Mjölken surnar och risken för matförgiftning ökar nu när rötmånaden är påbörjad.
Annons

Mjölken surnar och risken för matförgiftning ökar nu när rötmånaden är påbörjad.

Rötmånad kallas den tid på året, ungefär mellan den 23 juli och 23 augusti, då det brukar vara som varmast och fuktigast, vilket gör att matvaror lätt ruttnar.

Annons
Annons

- Framför allt gäller det att hålla maten väl kyld, säger Rikard Dryselius, mikrobiolog på Livsmedelsverket.

Bakterier förökar sig lättare i värme och under rötmånaden är det i regel lättare att drabbas av matförgiftning, med diarré och kräkningar som följd. Genom att se till att hålla varor som kräver kyla kalla och att inte ta fram mer mat än vad som behövs till en måltid minskar man risken att drabbas av matförgiftning.

    Källor

  • Dn.se - http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/bakterier-frodas-i-sommarvarmen/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.