Rötmånaden är här
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
Mjölken surnar och risken för matförgiftning ökar nu när rötmånaden är påbörjad.
Rötmånad kallas den tid på året, ungefär mellan den 23 juli och 23 augusti, då det brukar vara som varmast och fuktigast, vilket gör att matvaror lätt ruttnar.
- Framför allt gäller det att hålla maten väl kyld, säger Rikard Dryselius, mikrobiolog på Livsmedelsverket.
Bakterier förökar sig lättare i värme och under rötmånaden är det i regel lättare att drabbas av matförgiftning, med diarré och kräkningar som följd. Genom att se till att hålla varor som kräver kyla kalla och att inte ta fram mer mat än vad som behövs till en måltid minskar man risken att drabbas av matförgiftning.
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
- Dn.se - http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/bakterier-frodas-i-sommarvarmen/