Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Forskare kan ha hittat hälsoboven i rött kött

Flera forskningsstudier har visat att det inte är bra för hälsa att äta för mycket rött kött. Rött kött ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar, men varför det är så finns det delade meningar om. Men nu kan forskare ha hittat boven – bakterier i magen äter upp ämnet karnitin, skriver Dn.se.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-04-08

Annons

Flera forskningsstudier har visat att det inte är bra för hälsa att äta för mycket rött kött. Rött kött ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar, men varför det är så finns det delade meningar om. Men nu kan forskare ha hittat boven – bakterier i magen äter upp ämnet karnitin, skriver Dn.se.

Karnitin är ett ämne som det finns mycket av i rött kött. Efter att bakterierna i magen äter upp ämnet bryts det sedan ned till en gas som i sin tur omvandlas i levern till en kemikalie som kallas TMAO. Studien fann ett starkt samband mellan TMAO och åderförfettning, vilket kan leda till hjärtsjukdom och förtidig död.

Annons
Annons

    Källor

  • Dn.se - http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/boven-i-roda-kottet-hittad

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.