Farlig trend att äta medium eller råstekt kött
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
De två barnen som blev sjuka i ehec efter att ha ätit hamburgare som inte var genomstekta får experter att varna: medium och rare är en farlig trend.
– Det har blivit vanligt bland restauranger att servera hamburgare medium eller rare. Vi pratar mycket med dem om hur viktigt det är att genomsteka nötfärs. Industriell köttfärs måste alltid stekas på över 72 grader, annars finns det risk att den som äter köttet blir sjuk av bakterier, säger Helena Storbjörk Windahl, enhetschef på livsmedelskontrollen i Stockholm Stad.
Ehec-smittan är väldigt ovanlig, dock kan andra typer av bakterier återfinnas i köttet, till exempel salmonella.
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
- Dn.se - http://www.dn.se/nyheter/sverige/medium-och-rare-ar-en-farlig-trend