Proteinrik kost kan förkorta- och förlänga- livet
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
Fortbildning
Öka din kunskap om RS-virus
Genom denna fortbildning kan du enkelt ta del av den senaste kunskapen om RS-virus hos vuxna. RS-virus orsakar akut luftvägsinfektion med symtom från lindrig förkylning till allvarlig lunginflammation eller bronkiolit.
En kost rik på protein från kött och mjölk ökar risken att dö i cancer, för den som är under 65 år. För dem som äldre verkar proteiner däremot förlänga livet.
I en studie från forskare bakom 5:2-dieten har kostvanorna hos över 6000 män i USA följts under 20 års tid.
De som i medelåldern äter mest animaliskt protein från kött och mejerivaror löper fyra gånger större risk att dö i cancer inom 18 år, enligt rapporten. Den totala dödligheten av alla orsaker ökar med 75 procent.
Men efter 65 år bör människor tvärtom få i sig mer protein för att kompensera för fallande hormonnivåer.
Äter vi för mycket kött i Sverige? Kommentera nyheten direkt »
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
- svt - http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kott-fyrfaldigar-canccerrisk_3329292.svd?sidan=1