Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allmänmedicin

Proteinrik kost kan förkorta- och förlänga- livet

En kost rik på protein från kött och mjölk ökar risken att dö i cancer, för den som är under 65 år. För dem som äldre verkar proteiner däremot förlänga livet.
Annons

En kost rik på protein från kött och mjölk ökar risken att dö i cancer, för den som är under 65 år. För dem som äldre verkar proteiner däremot förlänga livet.

I en studie från forskare bakom 5:2-dieten har kostvanorna hos över 6000 män i USA följts under 20 års tid.

Annons
Annons

De som i medelåldern äter mest animaliskt protein från kött och mejerivaror löper fyra gånger större risk att dö i cancer inom 18 år, enligt rapporten. Den totala dödligheten av alla orsaker ökar med 75 procent.

Men efter 65 år bör människor tvärtom få i sig mer protein för att kompensera för fallande hormonnivåer.

Äter vi för mycket kött i Sverige? Kommentera nyheten direkt »

Annons
Annons

    Källor

  • svt - http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kott-fyrfaldigar-canccerrisk_3329292.svd?sidan=1

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.