Mat håller längre med låg kyltemperatur
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
Fortbildning
Öka din kunskap om RS-virus
Genom denna fortbildning kan du enkelt ta del av den senaste kunskapen om RS-virus hos vuxna. RS-virus orsakar akut luftvägsinfektion med symtom från lindrig förkylning till allvarlig lunginflammation eller bronkiolit.
I vartannat hem är kylskåpet inställt på för hög temperatur och i var tredje är det alldeles för varmt, enligt en ny undersökning som konsumentföreningen Stockholm gjort.
En av orsakerna till att vi slänger så mycket mat är just för att vi har för hög temperatur i kylskåpen.
– Genom att sänka temperaturen stoppar man bakterierna, eftersom de inte mår bra när det är kallt, säger Louise Ungerth på Konsumentföreningen Stockholm.
På många livsmedel kan det i det finstilta stå ”förvaras vid högst +8 grader” fast det är enligt Louise Ungerth felaktigt. Många matvaror skulle hålla minst en vecka längre efter bäst före datum om kylen var kallare.
Sänker man kylskåpstemperaturen från åtta till fem grader håller sig maten dubbelt så länge, menar Louise Ungerth
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
– Så länge som det står fel på förpackningarna är det inte så konstigt att man rättar sig efter det, fortsätter Louise Ungerth.
- Svt.se - http://www.svt.se/nyheter/sverige/maten-kan-halla-minst-en-vecka-langre