Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Allmänmedicin

Mat håller längre med låg kyltemperatur

I vartannat hem är kylskåpet inställt på för hög temperatur och i var tredje är det alldeles för varmt, enligt en ny undersökning som konsumentföreningen Stockholm gjort.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2013-12-27

Annons

I vartannat hem är kylskåpet inställt på för hög temperatur och i var tredje är det alldeles för varmt, enligt en ny undersökning som konsumentföreningen Stockholm gjort.

En av orsakerna till att vi slänger så mycket mat är just för att vi har för hög temperatur i kylskåpen.

Annons
Annons

– Genom att sänka temperaturen stoppar man bakterierna, eftersom de inte mår bra när det är kallt, säger Louise Ungerth på Konsumentföreningen Stockholm.

På många livsmedel kan det i det finstilta stå ”förvaras vid högst +8 grader” fast det är enligt Louise Ungerth felaktigt. Många matvaror skulle hålla minst en vecka längre efter bäst före datum om kylen var kallare.

Sänker man kylskåpstemperaturen från åtta till fem grader håller sig maten dubbelt så länge, menar Louise Ungerth

Annons
Annons

– Så länge som det står fel på förpackningarna är det inte så konstigt att man rättar sig efter det, fortsätter Louise Ungerth.


    Källor

  • Svt.se - http://www.svt.se/nyheter/sverige/maten-kan-halla-minst-en-vecka-langre

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.