Kött den största riskfaktorn för Alzheimers sjukdom
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
Fortbildning
Öka din kunskap om RS-virus
Genom denna fortbildning kan du enkelt ta del av den senaste kunskapen om RS-virus hos vuxna. RS-virus orsakar akut luftvägsinfektion med symtom från lindrig förkylning till allvarlig lunginflammation eller bronkiolit.
En forskningssammanställning från USA, nyligen publicerat i tidskriften Journal of the American College of Nutrition, har sammanställt data som omhandlar kost från tio länder och data från observationsstudier om Alzheimers sjukdom och kost. Studien visar att ägg och mejeriprodukter ökar risken för att drabbas av Alzheimers, men att det är intag av kött som ökar risken allra mest.
Man tror at animalier ökar risken för Alzheimer på grund av mättat fett och en överkonsumtion av koppar och järn.
Ett tillräckligt intag av D-vitamin och ett högt intag av växtbaserad mat – grönsaker, frukt og fullkorn, minskade risken för Alzheimers sjukdom, enligt sammanställningen.
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
- Läkare för framtiden - http://www.lakareforframtiden.se/nya-ron/kott-okar-risk-for-alzheimer/