Så här tyckte AT-läkarna om stämman
Maria Frodig, AT-läkare på Södersjukhuset, Stockholm, just nu inom psykiatrin
− Jag tycker det har varit väldigt bra. Jag var på en hudföreläsning som var en riktig aha-upplevelse. Föreläsaren lade upp det efter olika hudlager och det var nyttigt att tänka på det på ett annat sätt. Jag har också varit på en föreläsning om reumatologi i primärvården. Jag har försökt rikta in mig på det som handlar om primärvården, för jag tror inte att jag kommer att arbeta på akuten senare i alla fall.
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
Yngve Forslin, AT-läkare i Västerås, just nu inom psykiatrin
− Jag var på en hudföreläsning som var riktigt bra. Jag fick med mig ett differentialdiagnostiskt tänk, information om bedömning av våra vanligaste hudsjukdomar och hur man utifrån inspektion och kunskap om grundläggande etiologi om epidermalt, dermalt eller subkutant engagemang underlättar oerhört vid diagnostiseringen av olika hudsjukdomar. En annan föreläsning jag var på handlade om brännskador och det var intressant men det tog upp mer allvarliga brännskador än jag tror att vi som AT-läkare kommer att hantera i vår kliniska situation. AT-stämman är bra, det är roligt att träffa gamla kursare och andra AT-läkare och att byta erfarenheter.
Pär Asplund, AT-läkare Norrlands universitetssjukhus, just nu på hälsocentral i Umeå.
Öka din kunskap om RS-virus
Genom denna fortbildning kan du enkelt ta del av den senaste kunskapen om RS-virus hos vuxna. RS-virus orsakar akut luftvägsinfektion med symtom från lindrig förkylning till allvarlig lunginflammation eller bronkiolit.
− Det är många bra föreläsningar. Allra bäst var en koagulationsföreläsning. Den var engagerande och på rätt nivå och gav en djupare förståelse. Dessutom tyckte jag introföreläsningen Mer mod att leva var väldigt bra. Den gav ett annat perspektiv, patientperspektivet.