Popcorn innehåller hög mängd antioxidanter
Flera riskfaktorer avgör hypotermi vid operation
Lär dig mer om perioperativ hypotermi genom NetdoktorPros webbaserade utbildning.
Igår rapporterade Aktuellt, SVT, om att skalen i de majskärnor som bildar popcorn är nyttiga. Ny forskning, presenterad av Joe Vinson, forskare vid University of Scranton i Pennsylvania, visar att popcornskal innehåller mycket höga halter av nyttiga antioxidanter, polyfenoler som kan skydda mot bland annat hjärtkärlsjukdomar och cancer.
”Popcorn är en näringsmässig guldklimp” enligt forskarna, som presenterar sina resultat vid Amerikanska kemisamfundets möte i helgen, enligt reportaget i Aktuellt.
Men även om mängden antioxidanterna är hög och koncentrerad i popcorn (på grund av lågt vatteninnehåll) innehåller popcorn poppade i mikrovågsugn och kastrull ändå en relativt hög mängd fett och salt.
Flera riskfaktorer avgör hypotermi vid operation
Lär dig mer om perioperativ hypotermi genom NetdoktorPros webbaserade utbildning.
- SVT, Aktuellt - http://svt.se/2.108068/1.2752452/utskriftsvanligt_format