Kött i kosten dubblerar risken för stroke
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
Totalt deltog 11 601 vuxna deltagare i ARIC-studien, Atherosclerosis Risk in Comminities Study. Deras kostintag registrerades vid studiens start och därefter sex år framåt. Fallen av stroke registrerades under en tjugoårig uppföljning.
Det visade sig att individerna som åt mest rött kött hade en 47 procentig ökad risk för stroke, jämfört med deltagarna som åt mindre mängder kött. Forskarna bakom studien menar att deras resultat stödjer uppfattningen att rött kött ökar risken för infarkter i hjärnan.
Vad vet du om biosimilarer?
Vi på NetdoktorPro vore tacksamma om du ville genomföra enkäten som bara tar några minuter. Du får samtidigt uppdaterade kunskaper om t ex vad som krävs för att en biosimilar ska godkännas, skillnaden mellan ett generiskt läkemedel och biosimilarer och vad som egentligen menas med en "switch".
Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen ECTRIMS (European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis)? Lämna din e-postadress här »
- Läkare för framtiden - http://www.lakareforframtiden.se/nya-ron/hogre-risk-for-stroke-med-mer-kott-i-kosten/